Интер разби с 5:0 Салернитана и се завърна на първото място в Серия А. Хеттрик за победа заби Лаутаро Мартинес, а още два гола добави Един Джеко. Така "нерадзурите" прекъснаха серията си от 4 поредни двубоя без успех в първенството и общо 5 във всички надпревари.

Гостите първи можеха да вкарат, след като още в началото Джурич намери на добра позиция Верди, който отправи изстрел, но топката премина над вратата. 

В 19-ата минута Мартинес получи страхотен пас в пеналта и шутира от движение, а топката се отби в напречната греда. В 22-ата минута Барела елегантно изведе Лаутаро в наказателното поле и нападателят този път не сгреши с удар в далечния ъгъл.

Той сложи край на серията от 4 поредни срещи и общо 425 минути без попадение на Интер във всички турнири. Националът на "гаучосите" продължи да тормози гостите и стреля по диагонала, но Сепе този път спаси.

В 40-ата минута Барела направи поредния си великолепен пас в коридор към Мартинес, за който остана по-лесното - да промуши топката покрая вратаря за 2:0. Това бе 13-и гол за аржинтенеца в Серия А през сезона и общо 50-и в италианския елит.

В 56-ата минута Лаутаро оформи хеттрика си. Джеко центрира по земя на близката греда, Мартинес изпревари защитник и вкара с удар над ръцете на Сепе.

В 64-ата минута резервата Робин Госенс намери Джеко пред вратата и босненецът не сбърка за 4:0 с 11-ия си гол в първенството. Германецът се бе появил в игра малко по-рано и направи първа асистенция в дебюта си за "нерадзурите" в шампионата.

В 69-ата минута резултатът набъбна на 5:0, след като Джеко вкара втория си гол, а подаването осигури Дъмфрис. След това Кореа пропусна отличен шанс за ново попадение. Джурич можеше да намали с глава, но Ханданович спаси с плонж. Последваха нови пропуски на Кореа и Мартинес.

Интересното е, че Интер победи със същия резултат и при гостуването си в Салерно по-рано през сезона. Тимът на Симоне Индзаги е на върха с точка повече от Наполи и Милан. Салернитана пък остава на дъното на класирането.

 

ИНТЕР - САЛЕРНИТАНА  5:0

Голмайстори: 3:0 Мартинес (22, 40, 56), 5:0 Джеко (64, 69)

ИНТЕР: Ханданович, Шкриняр, Де Фрай, Бастони, Брозович, Барела, Дармиан, Дъмфрис, Мартинес, Джеко

САЛЕРНИТАНА: Сепе, Мацоки, Драгошин, Фацио, Раниери, Кулибали, Едерсон, Кастанос, Мусе, Верди, Джурич